Bude letos výsadba opravdu podzimní, nebo nám (jako vloni) napadne první sníh? V době měnícího se klimatu člověk neví… ani samotné stromy netuší. Vzhledem k babímu létu v říjnu mají stále listy. Staré stromy hodně prosychají. Snad se nám všem podaří se dostatečně rychle adaptovat na neustálé změny. To je nyní naše aktuální téma :)

Tradiční pozvánkou navazuji na akce, které se v posledních letech díky dobrovolné pomoci (nejen) členů skupiny Buď soběstačný v Hodonicích uskutečnily:

https://budsob.cz/domains/budsob.cz/index.php/akce/probehle-akce-reporty/1059-prorezavka-hodonice-unor-2021?highlight=WyJvdm9jXHUwMTQ4XHUwMGUxa1x1MDE2ZiJd

V Hodonicích u Malont, v genofondovém sadu Na Šenku, se jako Spolek Živé Hodonice pokoušíme udržet při životě místní směs starých odrůd ovocných stromů. To obnáší pravidelné každoroční zimní prořezávky a braní roubů, jarní řezy a roubování, letní a podzimní kosení, letní očkování a podzimní sázení mladých podnoží. Tento rok se navíc povedlo v sadu vybagrovat tůňku (nyní po dlouhém suchu spíše louži) pro obojživelníky. Ve slunečném podzimu jsme s dětmi z komunitní školy Desky vyčistili studánku a nově ji zastřešili.

Tímto bychom vás chtěli pozvat na VÝSADBU jabloňových, hrušňových, třešňových a mirabelkových podnoží v sadu Na Šenku a v Hodonicích. Hlavní termín výsadby je v sobotu 25. listopadu (sad Na Šenku) a 26. listopadu dopoledne (Hodonice).

* Pátek 24. listopadu odpoledne v Hodonicích

- vykopání náletových hrušní, ptačích třešní a mirabelek z pole pro přesazení do sadu

* Sobota 25. listopadu od 10 hod v sadu Na Šenku (sraz v 9 hod v Hodonicích u slamáku)

- výsadba jabloňových, hrušňových, mirabelkových a třešňových podnoží s arboristou Jendou

- nové oplocování roubovaných stromků, kterým už odehnily kůly

* Neděle 26. listopadu dopoledne v Hodonicích

- výsadba mirabelkových podnoží u kapličky

Na odpoledne se s tím, kdo zůstane, přesuneme na setkání Buďsobu do Nových Hradů.

 Občerstvení pro pracanty zajistíme, pracovní oblečení, teplé pracovní rukavice a boty a oblíbený hloubící nástroj výhodou. Pokud by se vám to hodilo, můžeme vás dopravit z Hodonic přímo na setkání v Nových Hradech. Přespání je možné v hodonické maringotce, spacák s sebou.

 Naviděnou se těší, Dita, Komár, Jenda, Luboš, Andy, Lukáš a …?

Více info na sedumsedumpět jednajednadevět třisedumnula

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.