Je to už pár let, když mne jeden Buďsobák seznámil s Čagou. První seznámení proběhlo nenápadně, ale čím déle se s Čagou známe, tím je mi dražší. Od té doby mne na tento vzácný dar naší přírody upozornilo pár dalších lidí a jiné přátele směřující k soběstačnosti jsem s ní zase obeznámila já. Při toulkách krajinou mne často znenadání překvapí na nečekaném místě. V zimě zahřeje a posilní. V létě pomůže rozdělat oheň.

Ještě chvilku vás budu napínat. Nedávno jsem četla o hledačích ženšenu z dob průzkumných výprav kapitána Arseňjeva a jeho domorodého přítele Děrsu Uzaly do východosibiřské tajgy na počátku 20.století. Ženšen,  vzácná léčivá rostlina, se těšila vždy veliké úctě a kdo ji našel, nejdříve padl na zem, aby se jí poklonil. Dnes není v naší společnosti  zvykem se někomu klanět, tím méně rostlinám. Na ženšen jsou plantáže a místo poklon v očích točící se dolárky. Stále silněji ale cítím, jak moc nám právě elementární úcta před všemi přírodními bytostmi, třeba rostlinami, chybí…

Attachments:
Download this file (CHAGA_Rezavec_schikmy (1).pdf)CHAGA_Rezavec_schikmy (1).pdf[ ]Dita Měkotová253 kB

Na internetu koluje ohromné množství dezinformací o stravě.

Dokonce i profesionálové často řeknou věci, které jsou v rozporu se selským rozumem a nemají žádný vědecký podklad.

Například když radí lidem, aby místo másla používali v továrně vyrobený margarín…

 

Celý přeložený článek si přečtete tady: Máslo vs. margarín

Přerušovaný půst se v poslední době stal velmi populárním.

Jedná se o stravovací návyk, kdy střídáte mezi obdobími půstu a obvyklého stravování.

Nicméně toto téma obklopuje řada různých mýtů.

Tento článek odhalí 11 nejčastějších mýtů o půstu, svačení a nutnosti jíst často malé porce.

Celý článek si přečtete tady: http://adolfjana.cz/cs/clanky/11-mytu-o-pustu-a-nutnosti-jist-casto-a-male-porce

 

 

To co nám vědci konečně objevili:

http://zpravy.idnes.cz/liberecti-vedci-a-objev-nanovrstvy-nicici-bakterie-a-viry-pm0-/domaci.aspx?c=A121119_181732_liberec-zpravy_ert

 

Je dávno známé a hlavně levné :

"Stáři Řekové jedli a pili ze stříbra, zrovna tak jako i mnohé jiné kultury celého světa. Pionýři divokého západu dávali stříbrný dolar do nádoby s mlékem, když chtěli, aby zůstalo čerstvé. Zvláště důležitá je možnost využití koloidního stříbra jako neškodného konzervačního prostředku pro zásoby vody - tyto nádoby ale musí být zároveň chráněny před světlem a nesmí být z kovu. Americká NASA používá stříbro pro udrženi jakosti vody pro kosmonauty. Stříbro se používá pro čištění vzduchu. Většina leteckých společnosti používají stříbrné filtry.  

Řekové, Peršané i Římané v minulosti dokumentovali, jakou hodnotu má stříbro v léčení. Panovníci dávali přednost stříbrným nástrojům i nádobí před keramikou, aby zabránili znehodnocování potravin a současně posílili své zdraví konzumací stopového množství tohoto kovu.

Koloidní stříbro zažívá návrat - koncem 19. století a na začátku 20. století bylo velmi často předepisováno na mnoho nemocí. "

http://www.stribro.com/1.htm

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.