Jak název napovídá, navazuji touto pozvánkou na akce, které se v posledních letech díky dobrovolné pomoci (nejen) členů skupiny Buď soběstačný v Hodonicích uskutečnily:

https://budsob.cz/domains/budsob.cz/index.php/akce/probehle-akce-reporty/1059-prorezavka-hodonice-unor-2021?highlight=WyJvdm9jXHUwMTQ4XHUwMGUxa1x1MDE2ZiJd

V Hodonicích u Malont, v genofondovém sadu Na Šenku, se jako Spolek Živé Hodonice pokoušíme udržet při životě místní směs starých odrůd ovocných stromů. To obnáší pravidelné každoroční zimní prořezávky a braní roubů, jarní řezy a roubování, letní a podzimní kosení, letní očkování a podzimní sázení mladých podnoží. Na nadcházející sezonu je navíc v plánu bagrování tůňky a stavba malého zázemí v sadu.

Tímto bychom vás chtěli pozvat na VÝSADBU jabloňových, hrušňových a mirabelkových podnoží v Hodonicích a v sadu Na Šenku. Hlavní termín výsadby je již 18., 19. a 20. listopadu. Dále budeme s výsadbou pokračovat do prvních mrazů.

Pátek 18. listopadu odpoledne a neděle 20. listopadu od 10 hod v Hodonicích

- vykopání náletových hrušní a ptačích třešní pro přesazení do sadu

- výsadba mirabelek, třešní a kaštanů do větrolamu v Hodonicích

Sobota 19. listopadu od 10 hod v sadu Na Šenku (sraz v 9 hod v Hodonicích u slamáku)

- výsadba jabloňových, hrušňových, mirabelkových a třešňových podnoží s arboristou Jendou

- přesazování některých stromků kvůli plánované stavbě tůně

Pozn. Letos dostaneme mirabelkové a jabloňové podnože od Františka z Buďsobu, který stromečky vypěstoval u sebe na zahradě, především z odšťavněných zbytků z moštárny. Děkujeme!

Občerstvení pro pracanty zajistíme, pracovní oblečení a oblíbený hloubící nástroj výhodou. Pokud by se vám to hodilo, ozvěte se, můžeme vás dopravit do Hodonic přímo ze setkání v Nových Hradech 17. listopadu. Přespání je možné v hodonické maringotce spolu s dýněmi.

 

Naviděnou se těší, Dita, Komár, Jenda a …?

INFO: Podrobnosti u Dity na 7sedumpět 1jednadevět 3sedumnula a více info o sadu a Hodonicích na www.zivehodonice.cz

 

 

 

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.