Nový rok je dobrý čas :) Vesmíru je to tak nějak jedno, většina věcí je v cyklech, které nemají konec ani začátek, ale lidé na svůj čas koukají většinou trošku jinak.

Spousta z nás si dává do nového roku předsevzetí, kdy přemýšlí, co zlepšit či podpořit, ať už u sebe, ve svém blízkém a širším okolí nebo rovnou globálně. Jdeme na to dobře, s dobrými myšlenkami, vizí, někdy i s cílem :) Jen nám občas přijdou do cesty denní strasti nebo klacky pod nohama, které se v průběhu roku vynořují, byť třeba z vůle někoho jiného. Ale i od toho je tu zase další nový rok, abychom zabojovali zase trošku od začátku, od nových sil.

Co můžeme udělat hned teď, je veřejná podpora nápadů, které potřebují podporu veřejnosti. Opět je to o tom, abychom se nestávali mlčící většinou. Je to něco, co jako BuďSob podporujeme, na webu jako spolek, v životě pak každý za sebe, tím co sami děláme, protože to jsou naše Společně sdílené hodnoty.

Zde je seznam petic a deklarací, které stojí na straně našich společně sdílených hodnot, které stojí za to podpořit co nejdříve:

Petice za regulaci prodeje pyrotechniky:
https://www.opravduklidnesvatky.cz/

Deklarace lékařů k nátlaku na očkování:
https://deklaracelekaru.cz/

Petice za zdraví, svobodu v medicíně i společnosti a za respektování ústavně zaručených práv a svobod:
https://www.iniciativa21.cz/

Deklarace sester k nátlaku na očkování:
https://deklaracesester.cz/

Deklarace právníků za dodržování základních práv občanů České republiky zaručených Listinou základních práv a svobod a za obnovu principů demokratického právního státu:
https://deklaracepravniku.cz/

Deklarace studentů za rovné podmínky na školách a univerzitách:
https://deklaracestudentu.cz/

Deklarace členů integrovaného záchranného systému a ozbrojených sil ČR:
https://deklaraceizs.cz/

Deklarace pedagogů a psychologů
https://deklaracevzdelavani.cz/

Nesahejte nám na děti
https://www.nesahejtenamnadeti.cz/

Na stránkách institutu Prolibertate naleznete mnoho rad a manuálů a vzorových dopisů, jak se chovat v situacích, kdy cítíte, že je narušováno a odebíráno právo vaše i vašich dětí:
https://www.prolibertate.cz/co-delame/prakticke-navody-doporuceni-a-vzory/

...aktivit, které myslí a snaží se v zásadě o jednu věc, je poměrně velké množství. Veřejná a formální podpora v tuto chvíli je rozhodně potřeba, ale nedokáže sama o sobě všechno. Největší sílu mají a budou mít VŽDY naše vlastní každodenní činy a rozhodnutí, protože těch je obrovské množství.

krásný Nový rok všem
Infernits

PS: Kdo by jste rád obsah zde doplnil o další, v kterých vidíte smysl a jsou v souladu s hodnotami v BuďSobu, pište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.