Blíží se opět doba, kdy mnozí mladší z nás budou "muset" udělat radikálnější změnu v životě - v tom, kde a s kým budou trávit svůj bdělý čas, podstatnou část bílého dne. Nezdá se to, ale řeč je o institucionálním pojmu "vzdělávání". Cest může být mnoho, ne každá je pro každého, jde si i vybrat ne úplně dobře, ale hlavní asi bude, dokázat si to vyladit - je lépe změnit směr, než se trápit. A je jedno, ve které třídě /božínku, to je zase pojem, "třída".../ a na jaké úrovni vzdělávacího systému to je. Může to být situace nelehká, často zbytečně podléháme tlaku okolí a to dokáže hodně zamíchat s kartami a rozkolísat i jindy stabilně plující rodiny. Ale to nejdůležitější, rodičové, ten nejdůležitější hlas mají ti vzdělávaní, mysleme na to. A teď už dost řečí, obrovské díky patří tvůrcům dokumentu, všem zúčastněným a hlavně všem, kteří mají vůli jít svou cestou, pojďme na film :)

Máte-li cokoli k tématu, chcete-li doplnit něco, co zde nezaznělo, kupříkladu jaké jsou větší možnosti na středoškolské úrovni, budeme rádi za každý podnět, za každý řádek na nově vznikajícím prostoru PermaForum.cz (je na něm stále ještě "trošku" práce :), hlavně co do obsahu). Diskuzi k tomuto článku najdete zde:

https://permaforum.cz/zakladni-stredoskolske-13/svobodne-deti-dokument-o-svobode-ve-vzdelavani-2.html

 

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.