Moc všechny zdravím

a srdečně zvu na besedu s paní Kristýnou Beránkovou, zakladatelkou centra Indigo, kde úspěšně pracují s dětmi podle principu Respektovat a být respektován, včetně dětí nezvladatelných, která přijede

do Křemže ve čtvrtek 13.12. do místní knihovny (od 18h) a bude mluvit na zajímavé téma "Šťastné děti potřebují hranice" o  výchovných principech, které učiní šťastnými jak děti, tak i rodiče. Řeč bude o samostatnosti, schopnostech dětí a o tom, kdy je pro jaký návyk vhodné období a co s tím, když jsme ho propásli. Jak docílit toho, aby si po sobě dítě uklízelo, nevztekalo se, samostatně se oblékalo od 2 let, ve školce se naučilo dobře vycházet s ostatními dětmi a do školy šlo samostatné a připravené? Seznámíme se s Montessori metodou a pomůckami. Řeč bude také o vhodných dárcích na Vánoce.

Prosím přepošlete také rodičům malých dětí , které znáte a mohlo by je téma zajímat. Pro paní učitelky může být zajímavá ukázka  některých speciálních pomůcek pro práci s předškolními i školními dětmi (některé paní Beránková přiveze). S pozdravem Irena Vacková

 

Saša Hendruk v Českých Budějovicích

Z obsahu kurzu:

  • Pěstování kalorických potravin. Jak vypěstovat, zpracovat a uskladnit kukuřici, dýně, fazole a brambory. Jaké existují druhy a odrůdy těchto plodin. Které z nich jsou nejlepší k jídlu a k domácímu pěstování. Kde a jak sehnat osivo/sadbu zajímavých odrůd.
  • Semenaření. Jak si tyto plodiny udržovat, vylepšovat a množit semenařením.
  • Domácí semenná banka. Jak ji vytvořit a jakým způsobem zpracovat semena pro dlouhodobé skladování.
  • Příprava půdy a zvládnutí plevele. Jak připravit pozemek k osetí. Jak se bez herbicidů vypořádat s plevelem na větších plochách. Práce s motykou a jak si při okopávání nezničit záda. Jak může plečka zvýšit efektivitu vaší práce.
  • Kukuřičná mouka. Mletí kukuřičných zrn, ukázka mlýnků, pečení chleba, příprava tortillas. Tahle část bude vyloženě praktická.
  • Dýňové pyré. Jak upéct dýni a co lze vařit z dýňového pyré. Pečení dýňového koláče. Další praktická část.
  • Společná večeře. Teplé jídlo z vlastnoručně uvařených plodin aneb co si uvaříme, to si i sníme.

 

http://www.potravinovezahrady.cz/kurz-zaklady-potravinove-bezpecnosti/

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.