Z obsahu kurzu:

  • Pěstování kalorických potravin. Jak vypěstovat, zpracovat a uskladnit kukuřici, dýně, fazole a brambory. Jaké existují druhy a odrůdy těchto plodin. Které z nich jsou nejlepší k jídlu a k domácímu pěstování. Kde a jak sehnat osivo/sadbu zajímavých odrůd.
  • Semenaření. Jak si tyto plodiny udržovat, vylepšovat a množit semenařením.
  • Domácí semenná banka. Jak ji vytvořit a jakým způsobem zpracovat semena pro dlouhodobé skladování.
  • Příprava půdy a zvládnutí plevele. Jak připravit pozemek k osetí. Jak se bez herbicidů vypořádat s plevelem na větších plochách. Práce s motykou a jak si při okopávání nezničit záda. Jak může plečka zvýšit efektivitu vaší práce.
  • Kukuřičná mouka. Mletí kukuřičných zrn, ukázka mlýnků, pečení chleba, příprava tortillas. Tahle část bude vyloženě praktická.
  • Dýňové pyré. Jak upéct dýni a co lze vařit z dýňového pyré. Pečení dýňového koláče. Další praktická část.
  • Společná večeře. Teplé jídlo z vlastnoručně uvařených plodin aneb co si uvaříme, to si i sníme.

 

http://www.potravinovezahrady.cz/kurz-zaklady-potravinove-bezpecnosti/

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.