Srdečně tě zveme na VÍTÁNÍ PODZIMU A POSVÍCENÍ v sobotu 23. září 2023 v obecním sále v Chrášťovicích u Strakonic.



Jedná se o již druhé regionální setkání Svobodných buněk, Zdravého fóra, BuďSobu, Zlatého špendlíku a dalších hodnotami a životním stylem spřízněných duší.
Jsou určitě zváni i „ přespolní“ zájemci!
Organizaci, program i stravování si opět připravujeme plně svépomocně.

Co bude oproti Vítání jara tentokrát trochu nové či jiné?

    • Začneme již v 10 hodin dopoledne a skončíme kolem 22 hodin večer (i když bude možno zůstat i déle nebo i na vlastní karimatce v sále zdarma přespat).

    • Místo seznamovacího kol(ečk)a, které máme za sebou, se tentokrát zaměříme na společnou debatu a sdílení v podpoře soběstačnosti a nezávislosti v různých oblastech (zdraví, voda a výroba a zpracování potravin, dům a energie, informace + komunikace). Každý bude moci  přispět svou zkušeností či doporučením, i tvůj příspěvek bude určitě vítán! Můžeme se dotknout i širších souvislostí současného a nadcházejícího dění a možné přípravy na ně.

    • Odpoledne bychom v sále chtěli uspořádat „tržiště“ a dát prostor k prezentaci a příp. prodeji či směně vlastních výpěstků a výrobků a navazování praktických vzájemných kontaktů. To důležité, co se nestihlo probrat dopoledne, se může řešit v malých skupinkách.

    • Počasí by mělo být tentokrát pěkné a nedeštivé. Abychom se se vším programem vešli do jednoho dne a každý měl možnost výběru, počítáme tentokrát s tím, že vždy bude jeden menší prostor pro ty, kdo zrovna nebudou chtít být v hlavním sále nebo si budou chtít jen tak povídat. Harmonizace ladičkami a energetický očistný rituál agnihotra budou probíhat paralelně s jinými aktivitami, jedna z nich venku na čerstvém vzduchu na dvoře či na terase.

    • Doufáme, že před časem večeře se nám podaří sejít se na společné kolečko, abychom došli k závěrům, o čem a jak konkrétně spolu budeme nadále komunikovat a v čem a jak rozvíjet smysluplnou součinnost.

    • Zcela nově pro nás navečer připraví Katka Tance dávných tradic, které můžeme pojmout i jako společný pohybový harmonizační rituál vhodný právě pro den rovnodennosti.

    • Skvělá hudba s Martinovými dudami k poslechu, společnému zpívání i tanci bude tentokrát ve spíše nekoncertním duchu a více na lidovou notu a v duchu tradičních zábav. Pokud se najdou zájemci, zahrajeme si a zazpíváme na jiné nástroje.

    • Pokud jde o stravování, tentokrát si posvícenský oběd i večeři svépomocně pokryjeme pouze tím, co doma sami připravíme a přineseme. Oběd bude společný s přípitkem z Danovy vinice, co se nesní, bude se jako na hostině průběžně konzumovat až do konce akce. Bude to i oslava hojnosti a vděčnosti za úrodu. Běžné nápoje bude možno opět zakoupit vedle v hospůdce.

    • Tombola opět bude, ale kratší, takže prosíme jako součást vstupného pouze o 1 dárek.

    • Vstupné na pokrytí nezbytných nákladů navrhujeme na 100 – 150,- (podle délky účasti či vašeho uvážení), i proto že tentokrát počítáme možná s o něco nižší účastí (ale třeba se mýlíme!). V případě přebytku  finance po společné poradě dáme na užitečný ušlechtilý účel.

Budeš mít tentokrát čas a zájem přijet mezi nás? Budeme určitě moc rádi !
Pokud ano, dej nám prosím vědět nejpozději do úterka na tento mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .
Budeme rádi za tvé návrhy na přispění do programu či tvé návrhy a připomínky.

Všem, kdo se nám ozvou, zašleme ještě ve středu večer či ve čtvrtek poslední propozice.

Těšíme se na tebe!

Za organizační tým tě s přáním všeho dobrého srdečně zdraví
    
Pavla Dvořáková z Písku
tel. 774 942424

PS od Infernits: V pátek 22. 9. od 19. hodiny proběhne v naší miniKnihovně ve Skalách u Strakonic přednáška na téma Meliorace. Pro zájemce nabízíme po přednášce místo pro přespání ve vlastním spacáku a odtud můžete vyrazit ráno rovnou do Chrášťovic.

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.