Tak jako se nám už mnohokráte protnul život BuďSobu s aktivitami Akademie soběstačnosti (schválně, použijte vyhledávání článků zde na budsob.cz), zjišťujeme, že udržujeme směr i s dalším smělým projektem okolo Robina Čumpelíka a tím je Inovace republiky.

Slyším/vidím-li název Inovace republiky, říkám si: "Co chtít vlastně inovovat? Vždyť jsou tu politici, kterým jsme dali kompetenci stát spravovat. Hotovo, tečka." Jenže se také říká, že politiky si volíme takové, jací jsme my sami. Ale pak je po volbách a začneme vnímat každé malé rozhodnutí snad ještě citlivěji. V tu chvíli nabudu dojmu, že názory a řešení, která vnímám z médií, jsem svým volebním hlasem možná nedelegoval nejmoudřeji. Ale šlo to, "moudřeji delegovat"? A v tom je pro mne ta inovace, změnit paradigma, alespoň trošku. Namísto pouhého delegování a odevzdání hlasu (mmj. to je velmi trefné slovní spojení, co říkáte?) se snažit dělat lepší sebe a svět kolem sebe. A k tomu je potřeba široká otevřená debata, o všem, napříč všemi obory. Je a vždycky bude důležité, mít prostor sdílet svoje zkušenosti, svůj názor, vytvářet prostor pro spolupráci, kreativitu, lepší porozumění, atd. V tom všem vidím inovaci republiky již hodně potřeba, abychom mohli jít životem dál a lépe.

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.