Před nějakým časem jsem měl příležitost potkat se s několika lidmi, kteří mají „na svědomí“ sociální síť, která mě zaujala. To je co říct, protože se normálně sociálním sítím vyhýbám jako čert kříži. Zvědavost mi nedala a zkusil jsem to. Myslím, že bych tuto informaci rád poslal dál, k dalším lidem, kteří se doposud sociálním sítím vyhýbali a najednou možná zjistí, že tady větší část důvodů odpadá. Protože se v tomto prostoru neorientuju, požádal jsem Anničku Machátovou aby jako jeden ze spolutvůrců FeelTrees představila sama.

P. S.: Svůj účet můžete při odchodu z FeelTrees i smazat. U mě je to velké nesmazatelné +.

Existuje sociální síť, která skutečně podporuje propojení lidí. Síť svobodná a bezpečná. Síť, kterou využívají dobří lidé, a ne síť, která využívá lidi. Síť, která má nástroje, jež lidi spojují, a nemá algoritmy, které lidi rozdělují. Nehoní se za sledovaností, ale podporuje kreativitu i klidné ticho.

Tato síť vznikla před 5 lety z nutkání vytvořit vhodný prostor pro lidi, kteří chtějí podporovat pozitivní změnu ve společnosti. Chtěli jsme prostor přátelský, podporující a bezpečný, a tak vzniklo FeelTrees. Vzniklo z nás, z obyčejných lidí, z našeho nadšení, času a energie. Nechtěli jsme žádné reklamy, algoritmy, ani sdílení dat korporacím, a tak tam nic takového není. Servery, na kterých síť běží, jsou placeny z dobrovolných příspěvků uživatelů sítě, a nejsme tak cizími penězi nikam tlačeni. Od základů je to naprogramované námi a postupně měněno dle přání a potřeb lidí, kteří přicházejí. Bylo to mnoho práce, ale stálo to zato a my tuto síť teď s radostí můžeme nabídnout i vám.



FeelTrees se vyvíjí postupně a je takové, jaké si ho my všichni dohromady vytvoříme. V současné době tu máme skupiny veřejné i soukromé, tématické pro sdílení zkušeností a znalostí i čistě pracovní. Máme tu mapy míst a větších i komorních událostí, které by mnoho lidí běžně nesdílelo. Máme tu stránky pro osobní prezentaci tvorby, které budou volitelně viditelné i lidem mimo síť, a budou tak moci sloužit namísto webových stránek. Dokončujeme mobilní aplikaci a začínáme s vývojem tržiště. A v neposlední řadě tu máme svou kulturu. (Na této síti se lidé snaží jednat konstruktivně a efektivně, nezatěžovat ostatní destruktivním chováním, osobními útoky či vulgarismy. Navzájem se obohacujeme a podporujeme.)

Jedním z hlavních záměrů této sítě je propojovat lidi, aby se pak setkávali nejen virtuálně, ale i fyzicky a spolupracovali v reálném světě. Za tímto účelem pravidelně pořádáme výsadby stromů a setkání příznivců sítě. Vítáme však jakékoliv další setkávání a spolupráci.

 

Naším cílem není být sítí pro mainstream, ani si jejím provozem vydělávat. Chceme dobrým lidem věnovat to, na čem jsme s radostí dlouho pracovali, a pozvat je to tvořit s námi. Pokud se chceš přidat, stačí se zaregistrovat na: https://feeltrees.com/. A kdyby Ti cokoli vrtalo hlavou, stačí napsat mně (na FeelTrees pod jménem Anna Machátová, nebo email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..)

 

Ať se všem dobré věci daří,
za Spolutvůrce FeelTrees Anna Machátová

 

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.