Vida, nejen malé děti nám svým růstem ukazují, jak rychle běží čas! Jestli 10 let společného života prožitého mezi nadšenci pro soběstačnost jednotlivců i celé komunity považujete za opravdový důvod k oslavě, přijeďte!

Termín: 19. 3. 2022  od 10h
Místo: U Martiny, Sluníčkový dům, Slavče 47 (u Trhových Svinů, na polosamotě mezi Slavčí a Chvalkovem)
Doprava: Pokud se nedopravíte sami, sledujte nabídky v LETSu na spolujízdu autem. Prosíme tímto i o nabídky. A  pokud se ztratíte, nevolejte nebesa, ale zkuste nejdříve číslo MatyPretty: 60486159aNULAnakonci :)

Milí oslavenci tedy všichni členové BuďSobu,
jste srdečně zváni. Tato akce bude opět pojata velmi soběstačně. Veškeré jídlo a pití je tedy na Vás. Společně ukuchtíme 10 symbolických, rozměrově nápadných kusů pizzy. Pouze těsto je předem zajištěno a pec bude k dispozici. Na pizzách bude to, co přivezete. Doporučujeme předchozí operativní domluvu s dalšími slavícími. Ve vyhřáté peci je poté možné upéci i cokoliv dalšího. Stále aktuální buď sob, buď připraven!  

K pořádné oslavě narozenin patří i dárky. K tomu přistoupíme opět po našem, soběstačně: každý slavící buďsobák, tj. zároveň oslavenec, připraví 1 dárek k narozeninám a předá jej při příjezdu do tomboly. To znamená, že 1 dárek přiveze a 1 dárek si odveze, jen si nějaký jiný v tombole vylosuje. Přivezte něco, co by se mohlo hodit v soběstačné domácnosti, něco krásného pro radost, prostě něco, co byste chtěli sami dostat. Však se to také může přihodit :). Inspiraci jistě najdete také v LETSu v poptávkách. 

Vezměte s sebou ještě nějaké dobroty, jako předkrmy, dokrmy a všelijaké mňamky slané, sladké, kyselé či pálivé. Jako samozřejmost vezměte své konzumační vybavení - vlastní hrneček, misku a lžíci.

 

Bude třeba se neustále posilňovat, neboť nás čeká skvělý program! Máme se nač těšit:

  • noblesně zahajujeme slavnostním přípitkem přesně v 10:00 :)
  • rokování sobího sněmu se zúčastní ta část oslavenců, která chce aktivně vylepšovat budoucnost BuďSobu. Začínáme již dopoledne a s přestávkami budeme pokračovat až do večerních hodin, máme toho hodně k probírání, ale přece nenecháme ty hory dobrot zkazit
  • slavnostně bude uvedena do provozu putovní semínkovna, která bude mít darovací a prodejní část - přineste přebytky vlastních i koupených semínek, která chcete darovat anebo nabídnout za soby a hned se můžeme přiučit metodě předpěstování ukázkovou výrobou stlačených kostiček zeminy pro pěstování sazeniček
  • vzpomínky oživíme promítáním fotek i vyprávěním pamětníků :)
  • večer při ohni a muzice rozšíříme příjemné společenské zážitky na odvázané až bujaré, neuděláte chybu, když si nachystáte s sebou něco na opékání a přivezete všechny hudební nástroje, které doma máte! Nebojte, do ohně je nepřiložíme.
  • nezdolným a neúnavným slavícím bude umožněno přespat v teple domu a pokračovat ještě druhý den, spacáky a karimatky s sebou
  • připomínáme ideální příležitost pro výměny, zejména na větší vzdálenosti a pro ty, kteří už se dlouho neviděli :)

ORIENTAČNĚ:

10:00 - PŘIVÍTÁNÍ, PŘÍPITEK

10:30 - SNĚM, VÝMĚNNÝ TRH

12:00 - PIZZA BUĎSOB

14:00 - FOTOPROMÍTÁNÍ

15:00 - DORT S VYPRÁVĚNÍM PAMĚTNÍKŮ

16:00 - TOMBOLA

16:30 - SNĚM, VÝMĚNNÝ TRH, POJÍZNÁ SEMÍNKOVNA

19:00 - SNĚM, OHEŇ, MUZIKA

21:00 - VOLNÝ VEČER

Přijďte si to užít!
Na všechny se těší AnnaA, Infernits, Dita, Komár, MatyPretty, Hejkej, Eva, MartinaF, Kateřina a další

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.