Zdravím všechny příznivce BuďSOBu,

určitě všichni ti, kdo nedorazili na minulé setkání BuďSOBu ve středu 4.11.2015, doma nervózně poposedávali a usilovně přemítali, o čem se asi na té velkolepé sešlosti zase debatovalo.

Inu, aby všichni mohli bíti v klidu, zde jsou témata nadhozená, nakousnutá i zcela přežvýkaná:

a) Výsledky hlasování:

Zvítězila varianta 3) „Souhlasím s automatickým přebíráním všech veřejných článků vyjma těch, u kterých autor jasně uvedl, že si toto nepřeje“

b) Lokální měna – nevirtuální – v Rakousku

Karel zjistí, kde to je a jak funguje (a jak to že funguje – jelikož tisknout si vlastní papírky a říkat jim měna je poněkud ošemetné)

c) Nepotvrzení platby

Diskutovaný nešvar v LETSu, kdy se dlouho čeká na podepsání platby na druhé straně. Prosím myslete na to.

d) Prostory pro předávání zboží v LETSu

Předávání zboží U Beránka je organizačně náročně (nejen pro obchodující, ale především pro Beránka) a má svá další úskalí a rizika. Otevřela se diskuse (a stále je otevřená), co s tím.

e) Role Poňoukatele (facilitátora)

Osoba Facilitátora – chcete-li nějaký neologizmus tak Poňoukatele – má na starosti, aby se LETSystém točil, aby žil. Je to velká otázka, zda ho náš LETS potřebuje. Ale to je spíš téma do OpenSpacu, čímž se dostáváme k poslednímu bodu..

f) OpenSpace

Jde o návrh uspořádání intenzivní řízené mozkové bouře touto speciální metodou  - v pořadí by se jednalo o druhé setkání - na téma jak rozvíjet činnost buďsobu, jak dál efektivně měnit svět k lepšímu, na co máme energii a chuť - zkrátka vytvoření nějakého takového strategického buďsobího plánu. Původně byl navrhovaný termín 12.12. u Ivy v Pláních. Ale jelikož mám velikou potřebu se toho zúčastnit a Zlatka taky nemůže, navrhuji sobotu 5.12. nebo v až v lednu. Můžeme se pokusit v komentářích pod článkem říct, čemu dáváte přednost.

Tož pěkný den

 

HejKej

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.