Milí přátelé, po velmi srdečném a obohacujícím setkání se vzácnými hosty z Kostariky minulý víkend připomínám dnešní akci v Deskách. Jsou to velmi srdeční lidé, s velkým rozhledem a bohatými zkušenostmi, které dovedou skvěle popsat a sdílet. Vřele doporučuji :-))
a zde tlumočím pozvání od Alenky z naší komunitní školy:
 
Srdečně vás zvu na setkání a besedu  ALTERNATIVNÍ EKONOMICKÝ SYSTÉM Ecosimia, kterou pořádáme 16.5. v jurtě v Deskách.
Od 15:30 bude probíhat výměnné setkání (vyzkoušíme si používání šeků místní měny a nepotřebujete k tomu být členy Buďsobu) - vezměte věci na výměnu a sdílení (sazeničky, zavařeniny, oblečení, hry a hračky...).
Od 17 h beseda s Esperanzou a Edgarem z Kostariky o jejich zkušenostech se zakládáním a vedením společenství rodin a sítě vzájemné podpory
 
Besedu připravujeme s Edgarem a Esperanzou, kteří se věnují celostnímu vzdělávání a budování zdravého společenství, jehož nedílnou součástí je i ekonomický rozměr. Esperanza v Ekvádoru spoluzaložila cílené společenství, jehož ustavujícími prvky jsou alternativní ekonomický systém s vlastními komplementárními měnami, dále pak jiný přístup k nemoci a zdraví a konečně vzdělávání v rámci rodiny a komunity. 
 
Témata:
- teorie a praktické zkušenosti (Ecosimia: jako slovní hříčka z economía, rozloženo na eco-no-mía, doslova “eko-ne-moje”, tj. “zříkám se zodpovědnosti za životní prostor i za ekonomiku”, naproti tomu “eko-ano-moje”, eco-sí-mía, tj. vědomě přijímám zodpovědnost za životní prostor a ekonomiku), 
- jak vystoupit ze světa pravidel platných pro stávající systém, jenž peněz a informací využívá jako mocenských nástrojů.
 
 

Akce proběhne v Deskách na zahradě komunitní školy (Desky 5). Děti jsou velmi vítány, budou tam mít parťáky ke hrám a po dobu besedy je pro ně připraven film.

Tlumočení ze španělštiny do čj zajištěno, vstupné dobrovolné

 

Na setkání se těší

Alča z Komunitní školy v Deskách

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.