Kdy: pondělí 3. 7. 2023, 18 - 21hod
Kde: MěKS Vimperk, Johnova 226
Vstupné: 100 Kč

Beseda s domorodým léčitelem kmene Wiwa Mamo Kunšemaku a Jaromírem Bláhou.

Kogi, Wiwa a Arhuaco jsou tři kmeny z hor Sierra Nevada v Kolumbii, které žijí v rovnováze s přírodou a ekosystémem. Své území nazývají srdcem a centrem původního vědění světa. Ví se, že uchovávají původní moudrost matky země. Mamo Kunšemaku s námi bude sdílet svůj pohled na velmi aktuální témata: vodu v krajině, význam jezer, ochranu životního prostředí, mezilidské vztahy a způsoby péče o přírodu a přirozenost.

V besedě s Mamo Kunšemaku budeme mít prostor pro otázky a odpovědi, které pro mnohé z nás budou otevřením zorného pole do směrů, které spolu zdánlivě nesouvisí. Ale právě oddělenost oborů, oblastí života a rozparcelování přírody na kategorie způsobilo, že jsme časem zapomněli na to podstatné - všechno se vším souvisí.

S Mamo Kunšemaku si bude povídat Jaromír Bláha a další hosté. Mezikulturně přemosťuje Monika Michaelová. Tlumočení mezi španělštinou a češtinou bude zajištěno.

Více zde: https://www.kulturavimperk.cz/event/626156/o-vodach-v-krajine-a-lidech

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.