Letos nám prvně počasí dopřálo uspořádat pravidelné setkání v altánu zahrady Cassiopeia v Českých Budějovicích. Hned od počátku se rozproudila energetická výměna – někteří využili příležitosti k doprodeji loňských zásob (vinné kompoty, přesnídávky, sirupy, sušené ovoce a byliny), jiní už sklidili své ředkvičky, špenáty a saláty různých tvarů a barev a zásobili nás tak jarními vitamíny. K mání bylo oblečení, potřeby pro domácnost a i řada netradičních věcí - jako např. hmyzí hotely. A samozřejmě nechyběla nabídka sazenic, která by mohla směle konkurovat některým zahradnictvím. Nabízeného zboží bylo dost a tak si nákupy mohli dopřát i opozdilci.

Altán  vytvořil ideální prostor pro debatu na Aničky téma – bylinky, vaše oblíbené druhy a zkušenosti s nimi. U chlebíčků s pomazánkou (za které Ditě děkujeme) se nám krásně diskutovalo až do večera.

Co zbývá dodat? Velký obdiv sklidil krásně narostlý a vykvetlý česnáček lékařský v záhonech místní zahrady. Uvítali jsme pár nových členů a probrali pár tipů na nová setkání.

Červnové budějovické setkání (dle předběžné informace) bude věnováno dětem. Již teď můžete vymýšlet občerstvení, které by se na dětský den hodilo. Bude potřeba, aby se zapojilo víc kuchařek!!! Komu posledně chutnaly krekry, tak tady je recept …

250 g mouky (hladká pšeničná nebo jiná), 1 ČL prášku do pečiva, 1 ČL cukru, 1 ČL soli, 100 ml oleje, 120 ml teplé vody. Těsto rozválíme na plech s papírem, rozkrájíme, potřeme vajíčkem a posypeme semínky (semínka lze přidat i do těsta). Pečeme cca 15-20 minut na vyšší výkon.

Za českobudějovickou buňku Lucie ze dvora

 

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.