sejdeme se ve středu 4. 5. 2022, začínáme tradičně: v 18 h u altánku v Cassiopeie.

Inspirace pro výměny: Květen vybízí až skoro nutí k výměně sazeniček. V zahradách běží nekonečný příběh, a tak nejen sázíme, ale současně i sklízíme. Napište si do poptávek, kdo co rád z květnového rohu hojnosti: rebarboru, chřest, saláty, ředkvičky, kedlubny, špenát, natě cibule či pažitky. Schválně, jestli hledáte něco, co mně ani na mysl nepřišlo. Také výrobky z bylin a divokých rostlin doplní spíž i lékárničku: ptejte se například po pampelišce, jitroceli, medvědím česneku a dalších zelených pomocnících. Poptávky nám rozhýbávají výměnu, již téměř každý z nás získal zkušenost, že se „shodou náhod“ (skoro) samy plní. Vyslovte tedy svá přání v LETS.

Tématem pro květnové setkání bude výměna zkušeností s používáním léčivých bylinek aneb diskuse s názvem Bylinkáři sobě! Asi se nenajde mezi námi nikdo, kdo by se občas neléčil sám bylinkami či jinými přírodními prostředky. Přednáška by byla pro nás asi nošením dříví do lesa. V lese má však dříví přibývat jeho růstem. Náš růst probíhá mimo jiné setkáváním se a výměnami. Tuto středu může nastat výměnou zkušeností s bylinkami.

Jak se zapojit do diskuse? Aktivní účastníci si zvolí maximálně 5 bylin, které mají nejraději nebo je nejčastěji používají. Vysvětlí nám, proč je považují za důležité např. dostupnost, účinnost, řeší široké spektrum problémů, snadné laické zpracování, nejsou známé kontraindikace apod. Zajímají nás pouze Vaše osobní zkušenosti. Informace z literatury a dalších zdrojů nejsou předmětem této výměny.

Upozornění: Pokud Vás zkušenost některého z diskutujících zaujme natolik, že byste si rádi něco podobného vyzkoušeli, ověřte si, prosím, vhodnost pro Vás též z jiné zdroje: v případě léčebného užití u lékaře, v případě kuchyňského užití u kuchaře :).

 Těším se na Vaše bylinářské diskusní příspěvky

Anna

 

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.