Vážení a milí,

Všichni členové Buďsobu mají právo účastnit se Velkého SOBÍho sněmu. Jste srdečně zváni. Proto neváhejte a zúčastněte se! 

Kdy: v neděli 9. června 2024, od 10 hodin

Kde: u Jarmily, Drahotěšice 10, Farma Aronia

Jak: Rokování proběhne již tradičně participativní metodou - formou OpenSpace, což je osvědčený způsob, jak nacházet nové směry a spoluvytvářet udržitelnou budoucnost. Úkol pro každého z nás:

připravit si téma/ta ohledně BuďSobu, která bych chtěl/a s ostatními diskutovat a společně nebo samostatně uvést v děj

Nedočkavci a buďsobáci z větších dálek mohou přijet již v sobotu večer, posedět a popovídat si, co nového a dobře se na Sněm vyspat. Domluvte se prosím přímo s Jarmilou.

Proč: Loňským překvapením Sněmu byl závěr, že vlastně nepotřebujeme žádné vedení, tedy hlavu. Proč by ne, když jsme všichni tak velcí srdcaři nebo čím to může vlastně být… Po roce můžeme vyhodnotit, jak důležité či posouvající bylo toto společné rozhodnutí a jak nám ta anarchie svědčí. S Tomášem jsme to tehdy spolu komentovali na téma, že dosti druhů živočichů funguje po milióny let i bez centrální nervové soustavy a což je nepochybným důkazem jejich evoluční úspěšnosti. V jednoduchosti je prostě krása.

Jste jen zvědaví na další vývoj nebo dokonce máte nápady a odvahu je prezentovat a realizovat? Přijďte, protože bez Vás se TO nestane. Jeden každý člen, i když sám ani nic nevysloví, už jen svou přítomností mění Buďsob a jeho další směřování. Je to prostě taková magická záležitost.

Rozhodně si nenechte ujít příležitost se navzájem více poznat, poslechnout si názory dalších, popřemýšlet, najít cesty k řešení a společnou prací a tvořením pootočit spirálu vývoje zas o jeden závit.

Malé pohoštění a kávu nám chystá hostitelka, ostatní je na nás soběstačných. Přivezte si, co kdo rád, pochlubte se novými recepty či osvědčenými dobrotami.

Kultura bývá tradicí na takovýchto našich akcích. Letos tomu nebude jinak. Kromě muzikantů, kteří nám mohou zpříjemnit sobotní večer, je tu i Víkend otevřených zahrad. Ke zkouknutí budou hned dvě:

  • tu první neminete, protože na ní se budeme setkávat a opečovává ji hostitelka Jarmila
  • na tu druhou to máte 3 minuty autem nebo 35 minut pěšky Herba Grata - trvalkové zahradnictví a ukázková zahrada, otevřeno mají oba dny 9:30-18:00. Navíc v ČB a okolí najdete i další otevřené zahrady, pokud hledáte tip na sobotní výlet.

Uvidíme se!

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.