Po listopadovém sázení stromků, již tradičně v prvním sněhu (viz. fotky) pokračujeme v hodonických sadových aktivitách zimní/jarní prořezávkou. Díky pravidelným suchům i navršenému věku tu staré ovocné stromy hodně prosychají. Je proto potřeba jim redukovat přerostlé koruny, aby je stíhaly vyživovat. Menší plocha koruny také nezatěžuje oslabený starý kmen při sílících větrech a strom je tak odolnější proti vylomení. Odcházející zimní období je vhodné i pro nás samotné, abychom odhodili naše staré a nefunkční části a zapracovali na naší kompaktnosti a celistvosti. Budeme pak odolnější vůči stále přicházejícím změnám :) Ať se nám všem daří se úspěšně adaptovat!

Pozvánkou navazuji na akce, které se v posledních letech díky dobrovolné pomoci (nejen) členů skupiny Buď soběstačný v Hodonicích uskutečnily: https://1url.cz/OuOc3

Sobota 2. 3. 2024 v Hodonicích u Malont, na mapě zde: https://mapy.cz/s/lahojoremu

cca 9:00 startovací káva ve slaměném domě u turistického rozcestníku býv. Hodonice

prořezávka jabloňky u cesty na Dobechov

cca 11:00 přesun do genofondového sadu Na Šenku

prořezávka třešní v sadu

vyřezání místa pro boudu na nářadí

vyřezání houští nad tůňkou

úklid, oheň, ...?


Pracovní oblečení, terénní boty a pracovní rukavice výhodou.

Občerstvení pro pracanty zajistíme.

Pro zájemce bude možné prohlédnout si soběstačný slaměný dům, komunitní políčko, genofondový sad Na Šenku a příp. si odvézt nějaké vyřezané dřevo, budete-li mít čím.

Přespání z pátku do soboty anebo ze soboty do neděle je možné v hodonické maringotce, hudební nástroj a spacák s sebou.

Dejte prosím vědět, kdo se k nám chystáte na sedumsedumpět jednajednadevět třisedumnula

Naviděnou se těší, Dita, Komár, Jenda a …?

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.