Milí soběstační našinci,

Tentokráte píši pozvánku s předstihem, abyste se stačili pro všech stránkách připravit na téma schůzky. Jste srdečně zváni na další setkání, které se uskuteční ve středu 5. 4. 2023, v Cassiopeie od 18 hodin.

Téma dubnové schůzky: hostina či ochutnávka postních, ale také veganských a vegetariánských jídel, ze surovin dostupných především právě v tomto období časného jara, kdy se zdá, že čerstvých surovin k vaření je již málo. Uvařte, upečte či připravte za syrova pro ostatní jedno jídlo. Nabízí se kategorie polévka, pomazánka, salát, hlavní chod, dezert. Nezapomeňte na jídla krajová či tradiční dle Vaší rodiny nebo obecně, co se kdysi připravovalo a jedlo. Něco může být zapečené, něco zase pečené. Něco i bez lepku či cukru. Tak intenzivně si někteří z nás očišťují své tělo i mysl.

Inspirace pro výměny: Určitě si budeme chtít vyměňovat recepty! Můžete je s sebou přinést v papírové formě na rozdávání nebo mi je pošlete mailem a ocitnou se na tomto webu v nově vzniknuvším receptáři. Vhodné by pak bylo doplnit o foto. Stále je ještě aktuální výměna semínek, bude nejspíše fungovat i semínkovna. Kdo už má, tak berte s sebou i sazenice. Pro nové keře a stromky nastal také ten správný termín. Pokud někdo plánujete větší úpravy domu či zahrady, na které by se Vám hodilo pár párů pracovitých rukou navíc, nezapomeňte si to napsat do přání. I některá řemesla a kutily najdete v nabídkách.

Tentokráte si jistě všichni setkání vychutnáme

AnnaA

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.