Ochutnávka a pomologie starých odrůd jabloní a hrušní.

Sklizeň a příprava extenzivních ovocných sadů na zimní období.

Netradiční ovocné druhy.

25.10.2014, 9:00-16:00 hod.

 

Kurz bude probíhat od 9:00 hodin v kavárně Jakub na náměstí J.V. Kamarýta, odpoledne pak na výstavě ovoce v Kantůrkovci. Ukončení kurzu je plánováno v  16:00 hodin.

 

Pomologie

·  pomologické znaky

·  staré odrůdy jabloní a hrušní, podzimní odrůdy: nároky, chuťové vlastnosti, degustace plodů i odrůdového moštu

 

Sklizeň a příprava extenzivních ovocných sadů na zimní období

·  sklizňová a konzumní zralost

·  sklizeň a uskladnění ovoce

·  podzimní a zimní práce v sadu

 

Netradiční ovocné druhy (rakytník)

·  pěstování, zpracovávání, ochutnávka

 

Ovocnářská poradna

 

 

Poplatek 600 Kč za kurz. V ceně kurzu je občerstvení a výukový materiál. Za přihlášené účastníky budou považováni ti, co zaplatí před konáním kurzu nevratnou zálohu 100 Kč na účet:  246139045 / 0300, do zprávy pro příjemce napíše každý své jméno. Na tento účet můžete rovnou zaplatit celou částku 600 Kč, nebo můžete zbytek doplatit na kurzu.

 

Dana Kindlmannová, tel. 736 110 944

Attachments:
Download this file (výživa  1.Žaltice.jpg)výživa 1.Žaltice.jpg[ ]Dana Kindlmannová1738 kB

Z obsahu kurzu:

  • Pěstování kalorických potravin. Jak vypěstovat, zpracovat a uskladnit kukuřici, dýně, fazole a brambory. Jaké existují druhy a odrůdy těchto plodin. Které z nich jsou nejlepší k jídlu a k domácímu pěstování. Kde a jak sehnat osivo/sadbu zajímavých odrůd.
  • Semenaření. Jak si tyto plodiny udržovat, vylepšovat a množit semenařením.
  • Domácí semenná banka. Jak ji vytvořit a jakým způsobem zpracovat semena pro dlouhodobé skladování.
  • Příprava půdy a zvládnutí plevele. Jak připravit pozemek k osetí. Jak se bez herbicidů vypořádat s plevelem na větších plochách. Práce s motykou a jak si při okopávání nezničit záda. Jak může plečka zvýšit efektivitu vaší práce.
  • Kukuřičná mouka. Mletí kukuřičných zrn, ukázka mlýnků, pečení chleba, příprava tortillas. Tahle část bude vyloženě praktická.
  • Dýňové pyré. Jak upéct dýni a co lze vařit z dýňového pyré. Pečení dýňového koláče. Další praktická část.
  • Společná večeře. Teplé jídlo z vlastnoručně uvařených plodin aneb co si uvaříme, to si i sníme.

 

http://www.potravinovezahrady.cz/kurz-zaklady-potravinove-bezpecnosti/

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.