Jehněčí salát, obilný salát, Valerianella locusta, kozlíček polníček - pěstoval se již ve starém Římě a lze jej snadno pěstovat i na oknech, či balkonech.

25.3. 2015 od 18. hodin

prezentace:

      
Růst a vývoj ovocného stromu - trochu základů z biolobie. Proč u nás pěstujeme ovocné odrůdy na podnožích.

Výchovný a základní řez ovocných stromů - proč jej provádíme a jak nejlépe, abychom měli pěkné ovoce a stálo nás to málo práce.

Staré odrůdy hrušní

zahradnická poradna

malé občerstvení

vstupné 150 Kč, 150 Sob

Modron vás zve na prezentaci:

18. 2.2015 od 18. hodin DŮM U BERÁNKA

vstupné 150 Kč, nebo 150 Sobů

prezentace: Příprava pozemku

                      Výběr odrůd a jejich pořízení

                      Výsadba a ošetřen

zahradnická poradna - dotazy

malé občerstvení

 

 

Attachments:
Download this file (POZVANKA 18,2,2015  vysadba.doc)POZVANKA 18,2,2015 vysadba.doc[ ]Dana Kindlmannová1613 kB

Ochutnávka a pomologie starých odrůd jabloní a hrušní.

Sklizeň a příprava extenzivních ovocných sadů na zimní období.

Netradiční ovocné druhy.

25.10.2014, 9:00-16:00 hod.

 

Kurz bude probíhat od 9:00 hodin v kavárně Jakub na náměstí J.V. Kamarýta, odpoledne pak na výstavě ovoce v Kantůrkovci. Ukončení kurzu je plánováno v  16:00 hodin.

 

Pomologie

·  pomologické znaky

·  staré odrůdy jabloní a hrušní, podzimní odrůdy: nároky, chuťové vlastnosti, degustace plodů i odrůdového moštu

 

Sklizeň a příprava extenzivních ovocných sadů na zimní období

·  sklizňová a konzumní zralost

·  sklizeň a uskladnění ovoce

·  podzimní a zimní práce v sadu

 

Netradiční ovocné druhy (rakytník)

·  pěstování, zpracovávání, ochutnávka

 

Ovocnářská poradna

 

 

Poplatek 600 Kč za kurz. V ceně kurzu je občerstvení a výukový materiál. Za přihlášené účastníky budou považováni ti, co zaplatí před konáním kurzu nevratnou zálohu 100 Kč na účet:  246139045 / 0300, do zprávy pro příjemce napíše každý své jméno. Na tento účet můžete rovnou zaplatit celou částku 600 Kč, nebo můžete zbytek doplatit na kurzu.

 

Dana Kindlmannová, tel. 736 110 944

Attachments:
Download this file (výživa  1.Žaltice.jpg)výživa 1.Žaltice.jpg[ ]Dana Kindlmannová1738 kB

Z obsahu kurzu:

  • Pěstování kalorických potravin. Jak vypěstovat, zpracovat a uskladnit kukuřici, dýně, fazole a brambory. Jaké existují druhy a odrůdy těchto plodin. Které z nich jsou nejlepší k jídlu a k domácímu pěstování. Kde a jak sehnat osivo/sadbu zajímavých odrůd.
  • Semenaření. Jak si tyto plodiny udržovat, vylepšovat a množit semenařením.
  • Domácí semenná banka. Jak ji vytvořit a jakým způsobem zpracovat semena pro dlouhodobé skladování.
  • Příprava půdy a zvládnutí plevele. Jak připravit pozemek k osetí. Jak se bez herbicidů vypořádat s plevelem na větších plochách. Práce s motykou a jak si při okopávání nezničit záda. Jak může plečka zvýšit efektivitu vaší práce.
  • Kukuřičná mouka. Mletí kukuřičných zrn, ukázka mlýnků, pečení chleba, příprava tortillas. Tahle část bude vyloženě praktická.
  • Dýňové pyré. Jak upéct dýni a co lze vařit z dýňového pyré. Pečení dýňového koláče. Další praktická část.
  • Společná večeře. Teplé jídlo z vlastnoručně uvařených plodin aneb co si uvaříme, to si i sníme.

 

http://www.potravinovezahrady.cz/kurz-zaklady-potravinove-bezpecnosti/