Přidávám pozvánku na akci Kvas 2017. Nejde o Sobí akci, ale mám indicie, že by to někoho mohlo zaujmout :)

Setkání kvasířů a kvasířek, se uskuteční v Českých Budějovicích 17. – 19. 11. 2017. Koordinátorem projektu je František Algoldor Apfelbeck - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Pokud se chcete zúčastnit, stačí se dostavit, na workshopy a ochutnávky se doporučujeme zapsat předem.

Více informací zde https://foodhackingbase.org/wiki/Kvas_2017

Cílem této akce je umožnit setkání lidí a skupin, kteří mají zájem o kvašení či se na tomto poli již pohybují a zajistit pro ně příjemné prostředí.

 

Program

  • 17/11 (pátek) 8:00 hod - Setkání a přivítání účastníků – před hlavním vchodem Biologického centra Akademie věd ČR, Branišovská 31, České Budějovice
  • 17/11 8:30 hod – Přidání se k výletu na Kleť pořádaného Přírodovědeckou fakultou Jihočeské univerzity, společenská akce (přibližně do 19 hodin)
  • 18/11 (sobota) 10:00 hod – Úvodní řeč - Kvasy kolem nás a v nás, jazyk: čeština, řečník: František Algoldor Apfelbeck, místo: Ústav půdní biologie AV ČR, Na Sádkách 7, České Budějovice (zde proběhnou i všechny ostatní akce 18. a 19. 11.)
  • 18/11 14:00 hod – Příprava kimchi, praktický workshop (či demo workshop), jazyk: čeština/angličtina, animátor: František Algoldor Apfelbeck, místo: Ústav půdní biologie AV ČR, Na Sádkách 7, České Budějovice. Rezervace zde
  • 18/11 20:00 hod – Ochutnávka cidrů, jazyk: čeština/angličtina, animátor: František Algoldor Apfelbeck (nebo spolu-animátor, Christophe Bouvet, který je patronem cidrerie Ferme du Vastel by byl lepší volbou, bude-li moci přijet). Rezervace zde
  • 19/11 (neděle) 10:00 hod – Kombucha hravě! Praktický workshop (či demo workshop), jazyk: čeština/angličtina, animátor: František Algoldor Apfelbeck. Rezervace zde
  • 19/11 14h00 - Sýrová "Rendez-vous", ochutnávka sýrů, jazyk: čeština/angličtina, animátor: František Algoldor Apfelbeck (bylo by velmi vhodné aby se zapojila alespoň ještě jedna osoba či více, specielně se zájmem o sýry). Rezervace zde
  • 19/11 17:00 hod – Řeč na rozloučenou - řečník či řečnice se zatím hledá