Milí Buďsobáci,

ráda bych se s vámi podělila o hezký zážitek. Strávila jsem se svým synem pěkný prázdninový den na statku u Infernits ve Skalách u Strakonic. Přivedla mne sem zvědavost – chtěla jsem naživo vidět a vyzkoušet si stavbu hliněné příčky. A protože jsou prázdniny, pojala jsem to jako rodinný výlet spojený s jízdou na kole, koupáním, přespáním a „hrátky se zvířátky“. Se synem jsme využili nízkopodlažní vláček ČB-Strakonice, který nás i s koly pohodlně dovezl do stanice Čejetice. Desetikilometrová cesta do Skal uběhla celkem pohodově i v parném letním dni. Syn byl na statku nadšený ze zvířátek, okamžitě byl vtažen do hry s koťaty a pejskem. Po příjezdu jsme hned namířili na místní koupaliště. Zesmutnělá z kvetoucích rybníků a přecpaných plováren jsem se ochotně a ráda vykoupala i já.

A co se týká stavby – kdo sám netvoří z hlíny a slámy, tomu návštěvu zde určitě doporučuji. Aspoň vidět zpracování místních materiálů. Ideálně se zapojit. Samotné nanášení hlíny je práce fyzicky nenáročná – vhodná pro ženy i odrostlejší děti. Navíc zde máte neopakovatelnou možnost při práci konverzovat hned ve 4 světových jazycích. Nevěříte? Infernits mají letos na výpomoc studenta z Francie, který s vámi rád a ochotně pohovoří v angličtině, francouzštině, němčině a španělštině. Tak neváhejte :-) Nemohu ještě nezmínit gastronomický zážitek – dobroty z místních surovin skvěle ladily s místní pohodovou a přátelskou atmosférou. Trochu mne mrzí, že jsme si nenaplánovali pobyt delší, víc bychom pomohli a určitě také navštívili necelé 2 km vzdálený (mini)hrad Švecburg a 7 km vzdálenou zříceninu hradu Helfenburk. Tak třeba příště… 

(Kontakt na Infernits: 606 441 stošedesátšest)

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.