Začínající i pokročilé pekaře upozorňuji na právě vydanou kuchařku Pečeme z kvásku - své bohaté zkušenosti sepsala Lenka Žák (Biolenka).

Doporučuji také dokument Život v maringotce v Novohradských horách o Lence a Davidovi Žákových.

Kuchařka bude k vidění i ke koupi na setkání Buďsobu 2.12. a pak po celý adventní čas u Beránka. S autorkou se  můžete potkat na adventním trhu u Beránka v sobotu 5.12. od 10 do 14 h - zájemci si budou moci odnést kvásek (vezměte si skleničku).

Možnost zaslání poštou na webu Biolenky.

news: kvasek_header.jpg

 

  • Kuchařka vás naučí péct kváskové pečivo v troubě, na páře i na ohni. Naučí vás založit si svůj vlastní kvásek, dále ho uchovat a následně z něj péct pečivo nejen na slano, ale i na sladko.
  • Kuchařka ne náhodou obsahuje dvě části. V první části se peče kváskové pečivo ze všech druhů obilovin, kromě pšenice ozimé, která svým vysokým obsahem lepku tělo spíše zatěžuje. V druhé části se peče z obilovin, které neobsahují lepek. Během vaření totiž možná zjistíte, stejně jako já, že péct z bezlepkové mouky je přirozené a tělu přináší zpestření, aniž byste byli na lepek alergičtí. Pezlepkové kváskové pečivo bylo odborně ověřené MUDr. Josefem Jonášem,
  • Kuchařku doprovází slova MUDr. Judity Hohanzlové.
  • Kuchařka je určena všem, které zajímá, co jí, kde plodina, z níž vaří, vyrostla a kdo se o ni s láskou staral.
  • V kuchařce se peče bez použití vajec, mléčných produktů, masa, škrobů a chemie. Dokonce i vitariáni (lidé , kteří nejedí tepelně upravené jídlo) čeká speciální příloha. Zkrátka, každý, kdo bude chtít, si najde to své.

 

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.