Attachments:
Download this file (manual_21.pdf)manual_21.pdf[ ]Dita Měkotová582 kB

Nový rok je dobrý čas :) Vesmíru je to tak nějak jedno, většina věcí je v cyklech, které nemají konec ani začátek, ale lidé na svůj čas koukají většinou trošku jinak.

Spousta z nás si dává do nového roku předsevzetí, kdy přemýšlí, co zlepšit či podpořit, ať už u sebe, ve svém blízkém a širším okolí nebo rovnou globálně. Jdeme na to dobře, s dobrými myšlenkami, vizí, někdy i s cílem :) Jen nám občas přijdou do cesty denní strasti nebo klacky pod nohama, které se v průběhu roku vynořují, byť třeba z vůle někoho jiného. Ale i od toho je tu zase další nový rok, abychom zabojovali zase trošku od začátku, od nových sil.

Co můžeme udělat hned teď, je veřejná podpora nápadů, které potřebují podporu veřejnosti. Opět je to o tom, abychom se nestávali mlčící většinou. Je to něco, co jako BuďSob podporujeme, na webu jako spolek, v životě pak každý za sebe, tím co sami děláme, protože to jsou naše Společně sdílené hodnoty.

Zde je seznam petic a deklarací, které stojí na straně našich společně sdílených hodnot, které stojí za to podpořit co nejdříve:

 

Pro děti, navštěvující komunitní školu v Deskách (zapsané u Třeboňské školy ZŠ Světoplavci), hledáme na 2-3 dopoledne v týdnu průvodce, který by měl:

Zdravím všechny BuďSobáky! Vaše aktivity sleduji zpovzdálí už několikátý rok, ale teprve letos jsem se odvážila zapojit se do aktivních výměn. Věřím, že lidé spojení prostřednictvím LETSu, jsou lidé s citlivým vztahem k Přírodě a vůbec matce Zemi. Vidím v tom velký význam pro budoucnost. Já sama se několikátým rokem aktivně zapojuji do ochrany přírody a to konkrétně do ochrany srnčat a dalších živočichů před sečením. Možná jste již o naší kampani Stop sečení srnčat slyšeli, před časem byla v domě U Beránka k podpisu naše petice směřovaná ministru zemědělství.

Možná jste také v televizi, nebo jinde v médiích, zaslechli, že naše vláda se chystá vysázet deset milionů stromů. Dokonce se na plakátech jisté politické strany objevila čísla s již vysázeným počtem stromů. Nic proti. Když jsem o tom slyšel poprvé, bylo to přímo z úst Andreje Babiše. Viz. video níže.

https://www.youtube.com/watch?v=ZnhZMoHJQdA

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.