Ochutnávka a pomologie starých odrůd jabloní a hrušní.

Sklizeň a příprava extenzivních ovocných sadů na zimní období.

Netradiční ovocné druhy.

 

 

                              25.10.2014, 9:00-16:00 hod.

 

Kurz bude probíhat od 9:00 hodin v kavárně Jakub na náměstí J.V. Kamarýta, odpoledne pak na výstavě ovoce v Kantůrkovci. Ukončení kurzu je plánováno v  16:00 hodin.

 

Pomologie

·  pomologické znaky

·  staré odrůdy jabloní a hrušní, podzimní odrůdy: nároky, chuťové vlastnosti, degustace plodů i odrůdového moštu

 

Sklizeň a příprava extenzivních ovocných sadů na zimní období

·  sklizňová a konzumní zralost

·  sklizeň a uskladnění ovoce

·  podzimní a zimní práce v sadu

 

Netradiční ovocné druhy (rakytník)

·  pěstování, zpracovávání, ochutnávka

 

Ovocnářská poradna

 

 

Poplatek 600 Kč za kurz. V ceně kurzu je občerstvení a výukový materiál. Za přihlášené účastníky budou považováni ti, co zaplatí před konáním kurzu nevratnou zálohu 100 Kč na účet:  246139045 / 0300, do zprávy pro příjemce napíše každý své jméno. Na tento účet můžete rovnou zaplatit celou částku 600 Kč, nebo můžete zbytek doplatit na kurzu.

 

Dana Kindlmannová, tel. 736 110 944

 

 

Attachments:
Download this file (výživa  1.Žaltice.jpg)výživa 1.Žaltice.jpg[ ]Dana Kindlmannová1738 kB

Odkaz na desatero pravidel pro prodej potravin živočišného původu na trzích přímo z pera Státní veterinární správy.

Stručný, jasný a výstižný přehled: http://eagri.cz/public/web/svs/portal/farmarske-trhy

Máte k dispozici jen malou zahrádku?

Chcete si servírovat v kuchyni převážně vlastní výpěstky?

K tomu Vám může pomoci pořad mladé spisovatelky, která si dala za cíl, že na své malé zahrádce od jara do podzimu najít, alespoň jedno jídlo denně. K lokálně soběstačným pokrmům ji pomáhají její tři slepice a pěkně hustě osázená zahrádečka.

V tomto pořadu "Jedlá zahrada" (na pokračování) najdete inspiraci, nadšení a hlavně podpoří vaší touhu po tom zkusit něco lokálně samostatného, i když bydlíte ve velkém městě a vlastníte jen kousíček půdy.

Odkaz na jeden díl Jedlé zahrady http://vimeo.com/63718010#

S realizitací a plánováním vlastní jedlé zahrady Vám může pomoci v ČR Jaroslav Svoboda.

Pan Jaroslav vede kurzy designu ekozahrad a rodových statků.

Více info najdete na http://www.ekozahrady.com/design_jedleho_lesa.htm

 

 

Pro ty z Vás, kteří stojíte dlouhé hodiny mezi regály v obchodech a studujete etikety na potravinách, jsou tu zajímavé stránky:

www.potravinynapranyri.cz/

Pomáhají nám najít potraviny nejakostní, falšované, nebezpečné... zkrátka všeljaký takový šlendrián

 

Kdo: Libor Lev

Kde: Brloh  73

Kontakt: 606 176 088

Web: http://www.farmaubychu.cz/

Bio-produkty: hovězí maso, vajíčka, ovoce